HTML

Beatdealers

Húszas éveik elején járó fiatalok, az elektronikus zenéről, a magyar és nemzetközi klubéletről, trendekről, fesztiválokról, kultúráról vagy éppen annak hiányáról. Kendőzetlenül, szókimondóan, pikírt módon. https://www.facebook.com/beatdealersblog

Friss topikok

  • Beatdealers: 1994-ben, amikor az ominózus 4. helyezést értük el Bayer Friderika révén, először indultunk az Eur... (2013.03.06. 19:29) Forintvízió
  • BANĐee: Grat! ;) (2013.01.30. 19:49) Akikre érdemes lesz odafigyelni 2013-ban - Part 1 - Jack&Jordan
  • sandor555: zeneajánló, fikaposzt, egyéb cikkek, tehát minden jöhet, minden mennyiségben! :) Azt hittem már, h... (2013.01.23. 22:24) Valami készül...
  • steveN: Sajnos a BGF bulikon is sokszor ők zenélnek és ott is az említett zenei igénytelenség tapasztalható. (2012.08.13. 21:55) Volt egyszer Budapest
  • zoldkecske: Nagyon jók vagytok! Kár, hogy nem írtok többet (persze lehet, hogy nincs miről). Nagyon szeretlek ... (2012.06.27. 17:19) Connections

Leszállt az 1001 éjszaka

Beatdealers 2012.05.12. 22:49

A minap újabb sötét fejezet íródott, a magyar elektronikus zene, amúgy sem best-seller regényébe. Ezúttal a Való Világot is megjárt Seherezádé gondolta úgy, hogy megtalálta élete értelmét, s lemezlovasnak áll. Természetesen a hatás nem maradt el. Miután a televízió, s a különféle hírportálok beszámoltak a szőkeség korszakalkotó ötletéről, megindult a like-lavina az újonnan létrehozott DJ Seherezádé facebook oldalra... ám mivel általában az éremnek két oldala van, a fiatal lánynak, valamint a roppant dörzsölt management-nek szembe kellett néznie az elégedetlen, olykor szitkozódó hozzászólásokkal is.

A megjegyzéseket három kategóriára osztanánk:

Javaslatok: A kommentelők többsége szerint inkább felnőtt filmekben lenne ildomos szerepet vállalnia a leányzónak, s potméterek helyett pedig faszt férfi nemi szerveket kéne, hogy tekergessen.
Bálványozás: Egy másik réteg, az elvakult, primitív paraszt objektív rajongók, úgy vélték, hogy Seherezádé egészen biztos ebben IS (miért még miben?) nagyon jó lesz, s nagyon jól mutat a lemezjátszók MELLETT!
Megkeseredett dj-növendékek: Az utolsó, számunkra legkedvesebb, csoport úgy vélte igazságtalanság, hogy Seherezádé ilyen hamar ekkora ismertségre tett szert ezekben a berkekben, és szégyen, ami a szakmában folyik, és felhígult, mert mindenki dj lesz és bla bla bla. Néhányan hozzátették (legtöbbször saját magukra célozván), hogy bizonyos tehetséges dj-k évek óta próbálnak klubokban zenélni, de nincs rá lehetőség az ilyen rüfkék miatt.
Páran pedig jó tanácsokkal is szolgáltak: "ne játsszál slágereket!!!!!444", "ne csak aszt nyómd amit a rádio is..." - És akkor itt szeretnénk behúzni a vészféket!

Emberek, miről beszéltek??? Azért vagyunk tíz millió dj országa, mert mindegyik gyorstalpalóból szabadult celeb meg tud élni az éjszakában. Egy igénytelen közönségnek, igénytelen lemezlovas dukál. Hát nesztek! Igen is most már azt mondjuk legyen dj, ha meg tud élni belőle! Ez csak is kizárólag a közönség szegénységi bizonyítványa, mert senki máson nem múlik! Ha kongó táncterek várják minden vidéki, ne adj' Isten fővárosi klubban, akkor szerintetek meddig húzza? És most itt nem Sehe... le sem írom többet, az egyetlen. Gondoljunk Pákóra, Voksán Virágra, DJ Playmate 1-re, DJ Playmate 2-re... Megőrülnek az emberek a bulijaikon. Miért? MIÉRT??? Mert nincs igény a jóra. Bőven elég, ha egy 30 track-ből álló repertoárral járja az ember az országot. Mindegy mennyire igénytelenül van keverve, csak ismerjük őket és kész.
Ha ne adj' Isten valami újdonság szólna? Kiürül a tánctér. Nem egy dj volt már, aki megpróbált külföldön valódi bombának számító track-eket beadagolni az értő, igényes magyar közönségnek. Mi volt az eredmény? Evakuáció.
Úgyhogy most már igen is azt mondjuk, legyen csak mindenki dj, mert minőségre úgysincsen igény. Amíg telt házas bulik fogadnak ilyen senkiháziakat, addig abba lehet hagyni a rimánkodást, aztán majd mikor a Nyugatinál tarhál az összes felszínes, megcsinált divat dj, na majd akkor lehet tanácsokat adni, meg igényeket támasztani!

 

Üdv,

 

Beatdealers

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://beatdealers.blog.hu/api/trackback/id/tr754504917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arpheus 2012.05.13. 19:31:10

Könyörgöm, mondjátok, hogy ez csak valami rossz vicc. Esetleg győzike?

Whitebeat 2012.05.21. 20:00:14

Már meg sem lepődök...
Jól mondja Beatdealers semmi igény nincs a jóra. Eszméletlenül felhigult a szakma.
süti beállítások módosítása