HTML

Beatdealers

Húszas éveik elején járó fiatalok, az elektronikus zenéről, a magyar és nemzetközi klubéletről, trendekről, fesztiválokról, kultúráról vagy éppen annak hiányáról. Kendőzetlenül, szókimondóan, pikírt módon. https://www.facebook.com/beatdealersblog

Friss topikok

  • Beatdealers: 1994-ben, amikor az ominózus 4. helyezést értük el Bayer Friderika révén, először indultunk az Eur... (2013.03.06. 19:29) Forintvízió
  • BANĐee: Grat! ;) (2013.01.30. 19:49) Akikre érdemes lesz odafigyelni 2013-ban - Part 1 - Jack&Jordan
  • sandor555: zeneajánló, fikaposzt, egyéb cikkek, tehát minden jöhet, minden mennyiségben! :) Azt hittem már, h... (2013.01.23. 22:24) Valami készül...
  • steveN: Sajnos a BGF bulikon is sokszor ők zenélnek és ott is az említett zenei igénytelenség tapasztalható. (2012.08.13. 21:55) Volt egyszer Budapest
  • zoldkecske: Nagyon jók vagytok! Kár, hogy nem írtok többet (persze lehet, hogy nincs miről). Nagyon szeretlek ... (2012.06.27. 17:19) Connections

5 dolog, amit...

Beatdealers 2013.02.05. 20:00

Ahány dj, annyi személyiség. Némelyikük ránézésre is szimpatikus, míg néhányuk roppant ellenszenvesnek tűnhet, ám végül pozitívan csalódik bennük az ember. Utóbbi mindenképpen a szerencsésebb eset, hiszen annál nincs is rosszabb, amikor kiderül a kedvenc előadódról, hogy valójában egy ordas nagy tahó.

A következő eszmefuttatásban természetesen nem szeretnénk konkrét előadókat megbélyegezni, viszont szívesen feszegetnénk: mitől is lesz szimpatikus, avagy komplett seggfej egy előadó? Ebben pedig Wolfgang Gartner, s Neon Stereo lesznek segítségünkre.

Wolfgang Gartner a múlt héten az alábbi listát publikálta Facebook-oldalán:

5 dolog, amit sosem fogsz tőlem látni/hallani egy szett alatt:

  1. Gangnam Style
  2. Pulton állva beszélni a mikrofonba
  3. "Szíveket dobálni" a közönségbe
  4. Ugyanazokat a zenéket játszani, amiket más dj-k is játszanak
  5. Dolgokat dobálni a közönségbe, hacsak nem ők dobták előbb

Ezeket a pontokat olvasván kicsit az a benyomásunk támadt, hogy Gartner úr szeretne a lehető legjobban elhatárolódni azon az előadóktól, akik bármelyiket is űzik a felsoroltak közül. Természetesen az első és az utolsó ponttal maximálisan egyetértünk, ám a "középső" háromban nem találunk hatalmas kivetnivalókat, de lássuk őket egyenként:

2 - Ha a show olyan hangulatba csap át, ami kvázi megköveteli a közönség fokozott "hergelését", akkor nem gondoljuk, hogy különösebben természetellenes lenne egy ilyesfajta megnyilvánulás, persze ne menjen a zene rovására. - Természetesen elegánsabb ha egy MC teszi mindezt, ám ha nincs ló, jó a paripa.

3 -  Mindannyian álltunk már áhítattal az első sorban, arra várva, hogy ránk szegeződjön a dj pillantása, ha csak egy pillanatra is. Egy pillantás, egy félszeg mosoly sokat jelenthet rajongónak, s előadónak egyaránt. Véleményünk szerint nincs probléma a "szívdobálással" ha valóban őszinte. A közönséggel szimultán végezve egész érdekes kapcsot tud kialakítani ez a folyamat, még ha csak egy rövid időre is.

4 - Egyet is értünk, meg nem is. Maximálisan tudjuk díjazni az eredetiséget, sőt, tán kicsit meg is követeljük! Ám úgy gondoljuk, hogy nem a világvége, ha beadja az ember a derekát egy-két népszerűbb track erejéig. Nyilván nem a legszerencsésebb ha az ember azt ismétli, amit közvetlenül előtte is játszottak, viszont azzal semmiképpen sem értünk egyet, hogy valaki azért nem játszik egy zenét, mert azt XY is pörgeti. Az önközpontúság és a "Ki ha én nem?" mentalitás szerintünk ne írja felül a minőségi zenék létjogosultságát!

Megemésztvén Joey Youngman (WG) sorait, térjünk is át egy pozitívabb szemléletre, amit az ausztrál Neon Stereo tett közzé, válaszul kollégája listájára.

5 dolog, amit egy dj-nek mindig meg kell tennie:

  1. Csináld meg a bulit - Sokan a hétköznapok monotonitását hátrahagyva akarnak őrjöngeni. Segíts nekik!
  2. Beszélgess a rajongókkal - A rajongóknak sokat jelent, amikor személyesen fejezhetik ki elismerésüket. Viszonozd a gesztust, s beszélgess velük néhány percet. Még az is lehet, hogy új barátokkal gazdagodsz.
  3. Élvezd - Te vagy a buli éltetője. Hogy várhatod el másoktól, hogy élvezzék ha te magad nem élvezed?
  4. Tiszteld a másik dj-t - Ne legyél pöcsfej, ne játszd le az összes bombát, a következő dj előtt. Nagyon megnehezíted a dolgát, és a promóter estéjét is elcseszheted.
  5. Légy önmagad - Ha szíveket akarsz dobálni, vagy a pulton állva beszélni a mikrofonba hát csináld, ha szereted! Ameddig a közönség jól szórakozik neked köszönhetően, addig bármit szabad. Kit érdekel mit mond más?

Igazándiból sokat nem is fűznénk ehhez a listához, hiszen kiválóan tükrözi az álláspontunkat, jobban nem is tudnánk egyetérteni. Sokkalta szimpatikusabb számunkra, amikor ilyen pozitív hangvételű megnyilvánulások látnak napvilágot, mintsem az elsőhöz hasonló "Mit NEM..." kezdetű listák.

A dj-k is csak emberek. Néha jobb hangulatban vannak, néha kevésbé. Ettől függetlenül mindenképpen azt javasoljuk, ha van lehetőségetek néhány szót váltani egy általatok kedvelt előadóval, legyetek bátrak, s éljetek az alkalommal!


Üdv,

Beatdealers

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beatdealers.blog.hu/api/trackback/id/tr585062996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása