HTML

Beatdealers

Húszas éveik elején járó fiatalok, az elektronikus zenéről, a magyar és nemzetközi klubéletről, trendekről, fesztiválokról, kultúráról vagy éppen annak hiányáról. Kendőzetlenül, szókimondóan, pikírt módon. https://www.facebook.com/beatdealersblog

Friss topikok

  • Beatdealers: 1994-ben, amikor az ominózus 4. helyezést értük el Bayer Friderika révén, először indultunk az Eur... (2013.03.06. 19:29) Forintvízió
  • BANĐee: Grat! ;) (2013.01.30. 19:49) Akikre érdemes lesz odafigyelni 2013-ban - Part 1 - Jack&Jordan
  • sandor555: zeneajánló, fikaposzt, egyéb cikkek, tehát minden jöhet, minden mennyiségben! :) Azt hittem már, h... (2013.01.23. 22:24) Valami készül...
  • steveN: Sajnos a BGF bulikon is sokszor ők zenélnek és ott is az említett zenei igénytelenség tapasztalható. (2012.08.13. 21:55) Volt egyszer Budapest
  • zoldkecske: Nagyon jók vagytok! Kár, hogy nem írtok többet (persze lehet, hogy nincs miről). Nagyon szeretlek ... (2012.06.27. 17:19) Connections

"Yesterday is History, Today is a Gift, Tomorrow is Mystery."

Beatdealers 2012.01.14. 12:37

Jelentett bármit is a fenti idézet? Nem nagyon? Sebaj, a következő párbeszéd már biztos ismerősebb lesz, elvégre is, az elmúlt 4 és fél hónapban (mióta felkerült a youtube-ra az After Movie) sokan szemtanúi vagy akár részesei lehetettek egy ilyennek:

- hé, láttad már az after movie-t?
- áfter mi-vit?
- tudod.. a tommorrowlandről!
- miről?!
- tomorrow land, idén tuti megyek!
- akkor én is!

Nos, ehhez csupán annyit fűznénk hozzá, hogy:

  1. Próbáljuk már meg rendesen leírni, ha annyira 'hatalmas rajongói' vagyunk.
  2. Minek ez a nagy hype, ha azt sem tudjuk mi az?
  3. Afrojack-en és David Guetta-n kívül hány fellépőt tudnátok felsorolni?

Akik most magukra vették az imént készített inget, nyilván felteszik a kérdést, hogy "ezeknek a pökhendi hülye gyerekeknek mi közük van ahhoz, hogy én mit csinálok?"
Igazából semmi, csak dühítő a tény, amikor egy általad bálványozott, és nagyra becsült esemény, ilyen szinten közkinccsé bizsuvá tétetik. Az 'okosok' azt mondják, örülnünk kéne, hiszen a Tomorrowland növekvő népszerűsége az elektronikus zene növekvő népszerűségéből fakad! Való igaz, csak ilyenkor felmerül az obligát kérdés: megéri-e hallani néhány számot Alesso-tól a rádióban, azért cserébe, hogy az eddigi közönség/közösség visszafordíthatatlan felhígulásnak induljon? Szerintünk nem!


A díszletet elnézve, asszociálhatnánk egy igazi álomvilágra, de semmiképpen sem az (Rém) Álmok Szigetére, s mégis a júliusban Belgiumba tartó fapados járatokat, javarészt fakeresztes lovagok és latex leggings-es lánykák telítenék meg. Nos, van egy rossz hírünk: az itt elhangzó track-ek közül egynek sem lesz "Coro-s tekerős, darálós, lépegető" a címe.

Játsszunk! Ki ismeri fel a képen látható fiatalembereket? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nos, a sapkás nem Fluor Tomi, és sajnos a "Matula és Goldhand plasztikai műtét után"-t sem tudjuk elfogadni. Ezzel szemben aki netalántán azt mondta: Dimitri Vegas & Like Mike az vendégünk egy Titanic koktélra. Reméljük azért kezdi a T. Nagyérdemű kapisgálni, hogy miből is fakad a csalódottságunk.

Nézzünk bele a már említett, ominózus Tomorrowland 2011 Official After Movie-ba.

Akár hiszitek, akár nem, 2005 óta létezik a fesztivál (sok potenciális jegy tulajdonos, akkor még általános iskola alsó tagozatba járt), kérdem én miért csak most akar mindenki kimenni? Csak nem azért, mert míg a 2010-es After Movie-t 'csak' másfél millióan, ezzel szemben a 2011-eset már majd' 16 (!) millióan nézték meg? De... azért. Azt gondoljuk, hogy amíg Alesso, aki az idei év egyik headliner-e lesz, csak fele annyi rajongóval rendelkezik a facebook oldalon, mint Bárány Attila, addig nem kell túllihegni! Sőt mi több, nem kell 'Tomorrowland Hungary' és hasonló utazásszervező oldalakat létrehozni. Inkább vegyünk 3-4 évet, amennyi a lemaradásunk zenei téren, és kupáljuk ki magunkat, hogy ne csak a tudatmódosító szerek Cuba Libre hatása miatt élvezzük, amit ez a fesztivál nyújtani tud!

Azzal zárnánk gondolatainkat, hogy természetesen nem a mi tisztünk eldönteni (de jó is lenne), hogy ki látogathatja meg ezt a fantasztikus fesztivált, így hát jó szórakozást mindazoknak, akik valóban ki is utaznak, s nem csak a popularitás hullámain 'szájszörfölnek' a közösségi oldalak hasábjain.


Üdv,

Beatdealers 

Címkék: zene belgium elektronikus zene tomorrowland beatdealers

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://beatdealers.blog.hu/api/trackback/id/tr33545097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szbr 2012.01.15. 12:59:46

Vendégetek vagyok egy Titanic koktélra! :)

Az írással teljesen egyetértek, sokan mondogatják, hogy "fú vazze tesó láttad a tumorrólend vidit? megyünk baszod!" mind facebook-on, mind szóban, de szerencsére gyakorlatban ez nem így van. Az ott bulizó népek teljesen másfajta bulikultúrában utaznak, és ez a fentebb említett műmájereskedés legfőképpen csak a magyar fiatalságra jellemző (sajnos)..

Beatdealers 2012.01.15. 14:17:34

@szbr: Dupla legyen? :)

Nagyon örülünk, hogy vannak, akik egyetértenek velünk, s átlátják a 'problémát'. A csordaszellem mindig is jellemző volt, így hát most sincsen másképpen.

Ha gondolod, akkor itt tudsz követni minket, hogy a későbbiekben is up to date maradj :)

www.facebook.com/beatdealersblog

Üdv,

Beatdealers

kkrisz16 2012.01.15. 20:31:02

Titanic koktél, mint jegesvíz? :)
Amúgy egyetértek az előttemszólóval, az ott bulizók tényleg mások :) magyarországi partykultúrát meghát nemigazán jellemezném..(hajógyári sziget)

Beatdealers 2012.01.16. 01:18:49

@kkrisz16: Úgy úgy, víz jéggel!

Tervezünk a későbbiekben még egy Magyar partikultúrát kitárgyaló posztot közzétenni!

kkrisz16 2012.01.16. 18:58:48

@Beatdealers: hát kíváncsi leszek :) igazából..nemsok minden "jót" lehet írni erről a témáról...csak, mindenkinek a hajógyári ugrik be

Beatdealers 2012.01.16. 23:55:17

@kkrisz16: Való igaz, de azért lehet másokról is sztorizni! Fogunk is, még a héten!
süti beállítások módosítása